Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg zsír
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 dl tejföl
- csipet só
Töltelék:
- 1.5 kg alma
- ízlés szerint cukor, fahéj
- kevés darált keksz vagy zsemlemorzsa
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket előállítjuk.
Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk negyed órát.
Ezután kinyomkodjuk a levét, darált kekszet vagy zsemlemorzsát adunk hozzá s átforgatjuk. Ez felszívja a levét.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk keksszel vagy morzsával és az almát elegyengetjük rajta.
Kinyújtjuk a másik tésztánkat is, ezzel befedjük a tölteléket. A sodrófát finoman végiggörgetjük rajta, biztosítjuk az egyenletességét a sütinknek :)
Tojássárgájával megkenjük, egy villa segítségével díszítjük.
Megszurkáljuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.
Tepsi mérete:
30 x 40 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »