Almás pite recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
- 12 dkg kristálycukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
- 2 kg alma(pucolás után 1,5 kg lesz)
- fahéj
- 2 csomag vaníliás cukor vagy 5 dkg cukor
Elkészítése:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és puha tésztát gyúrunk belőle.
Két részre osztjuk és pár órára hűtőbe tesszük.
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd lereszeljük. Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, majd hagyjuk pihenni.
Az egyik cipót egy 30*20 cm-es tepsibe nyújtjuk, amit előtte kivajaztunk és megszórtunk zsemlemorzsával. Az alma levét kinyomkodjuk és eloszlatjuk a tésztán és megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
A másik cipót is kinyújtjuk tepsiméretűre, majd ráfektetjük az almára. A tetejét megkenjük tojássárgájával. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd 40 perc alatt megsütjük.
Akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.