Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
- 12 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
- 2 kg alma(pucolás után 1,5 kg lesz)
- fahéj
- 2 csomag vaníliás cukor vagy 5 dkg cukor
Elkészítése:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és puha tésztát gyúrunk belőle.
Két részre osztjuk és pár órára hűtőbe tesszük.
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd lereszeljük. Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, majd hagyjuk pihenni.
Az egyik cipót egy 30*20 cm-es tepsibe nyújtjuk, amit előtte kivajaztunk és megszórtunk zsemlemorzsával. Az alma levét kinyomkodjuk és eloszlatjuk a tésztán és megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
A másik cipót is kinyújtjuk tepsiméretűre, majd ráfektetjük az almára. A tetejét megkenjük tojássárgájával. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd 40 perc alatt megsütjük.
Akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »