Almás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
- 12 dkg kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
- 2 kg alma(pucolás után 1,5 kg lesz)
- fahéj
- 2 csomag vaníliás cukor vagy 5 dkg cukor
Elkészítése:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és puha tésztát gyúrunk belőle.
Két részre osztjuk és pár órára hűtőbe tesszük.
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd lereszeljük. Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, majd hagyjuk pihenni.
Az egyik cipót egy 30*20 cm-es tepsibe nyújtjuk, amit előtte kivajaztunk és megszórtunk zsemlemorzsával. Az alma levét kinyomkodjuk és eloszlatjuk a tésztán és megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
A másik cipót is kinyújtjuk tepsiméretűre, majd ráfektetjük az almára. A tetejét megkenjük tojássárgájával. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd 40 perc alatt megsütjük.
Akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »