Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg vaj
    • 40 dkg finomliszt
    • 12 dkg kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél citrom reszelt héja és leve
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1-2 evőkanál tejföl

    Töltelékhez:

    • 2 kg alma(pucolás után 1,5 kg lesz)
    • fahéj
    • 2 csomag vaníliás cukor vagy 5 dkg cukor

    Elkészítése:

    A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és puha tésztát gyúrunk belőle.

    Két részre osztjuk és pár órára hűtőbe tesszük.

    Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd lereszeljük. Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, majd hagyjuk pihenni.

    Az egyik cipót egy 30*20 cm-es tepsibe nyújtjuk, amit előtte kivajaztunk és megszórtunk zsemlemorzsával. Az alma levét kinyomkodjuk és eloszlatjuk a tésztán és megszórjuk kevés zsemlemorzsával.

    A másik cipót is kinyújtjuk tepsiméretűre, majd ráfektetjük az almára. A tetejét megkenjük tojássárgájával. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd 40 perc alatt megsütjük.

    Akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá