Gyümölcskenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg puha vaj
- 18 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg vegyes aszalt és kandírozott gyümölcs
- 5 dkg dió, mogyoró vagy mandula
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
- kevés tej
Elkészítése:
A lágy vajat a cukorral és a tojásokkal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, a fahéjjal és a szegfűszeggel elkevert lisztet, a reszelt citromhéjat és annyi tejet, hogy könnyen keverhető tésztát kapjunk.
Az aszalt és kandírozott gyümölcsöket apróra vágjuk és beleforgatjuk a tésztába.
Sütőpapírral bélelt hosszúkás püspökkenyérformába öntjük, elsimítjuk és 180 fokos sütőbe toljuk. Kb 60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy belül is átsült-e.
Ha már jó, kivesszük, 5 percet pihentetjük, majd kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és rácsra téve hagyuk kihűlni.
Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral és éles késsel ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









