Gyümölcskenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 18 dkg cukor
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 12 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 5 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg aprított vegyes gyümölcs
- 10 dkg vágott dió
Az őzgerinc forma kenéséhez:
- 2 dkg vaj
- 2 tk liszt a szóráshoz
Elkészítése:
A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ezután hozzá adjuk a citrom reszelt héját, a levét és az olvasztott vajat. Tovább keverjük a géppel.
Utolján egy fakanállal hozzá keverjük a lisztet, a gyümölcsöt és a vágott diót is.
A formát vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk és a tészta masszát bele öntjük, szépen elsimítjuk a tetejét.
A forma háromnegyed részig legyen, mert sütés közben növekszik.
180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tipp:
Maradék tojásfehérjéből készítettem e csuda finom, gyümölcskenyeret.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









