Gyümölcskenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 18 dkg cukor
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 12 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 5 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg aprított vegyes gyümölcs
- 10 dkg vágott dió
Az őzgerinc forma kenéséhez:
- 2 dkg vaj
- 2 tk liszt a szóráshoz
Elkészítése:
A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ezután hozzá adjuk a citrom reszelt héját, a levét és az olvasztott vajat. Tovább keverjük a géppel.
Utolján egy fakanállal hozzá keverjük a lisztet, a gyümölcsöt és a vágott diót is.
A formát vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk és a tészta masszát bele öntjük, szépen elsimítjuk a tetejét.
A forma háromnegyed részig legyen, mert sütés közben növekszik.
180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tipp:
Maradék tojásfehérjéből készítettem e csuda finom, gyümölcskenyeret.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »