Gyümölcskenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 18 dkg cukor
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 12 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 5 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg aprított vegyes gyümölcs
- 10 dkg vágott dió
Az őzgerinc forma kenéséhez:
- 2 dkg vaj
- 2 tk liszt a szóráshoz
Elkészítése:
A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ezután hozzá adjuk a citrom reszelt héját, a levét és az olvasztott vajat. Tovább keverjük a géppel.
Utolján egy fakanállal hozzá keverjük a lisztet, a gyümölcsöt és a vágott diót is.
A formát vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk és a tészta masszát bele öntjük, szépen elsimítjuk a tetejét.
A forma háromnegyed részig legyen, mert sütés közben növekszik.
180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tipp:
Maradék tojásfehérjéből készítettem e csuda finom, gyümölcskenyeret.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »