Gyors almás tekercs recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd letakarva fél órát pihentetjük.
4 részre osztjuk, majd mindegyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk jó vékonyra. Meglocsoljuk olvasztott vajjal.
Ezután lehet bármivel tölteni. Én almás-mazsolás töltelékkel készítettem.
Az almát lereszeljük, fahéjjal, cukorral ízesítjük és belekeverjük a mazsolát is. Miután az alma levet eresztett, kicsit kinyomkodjuk és a zsemlemorzsával enyhén megszórt tésztára szórjuk.
Feltekerjük, tetejét megkenjük felvert tojással és kivajazott tepsiben (én kicsi tepsiben készítettem a 2*2 rudat) előmelegített 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütötjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Nem lesz hajszálvékony tésztája, inkább bécsi rétes jellegű.
Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









