Gyors almás tekercs recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd letakarva fél órát pihentetjük.
4 részre osztjuk, majd mindegyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk jó vékonyra. Meglocsoljuk olvasztott vajjal.
Ezután lehet bármivel tölteni. Én almás-mazsolás töltelékkel készítettem.
Az almát lereszeljük, fahéjjal, cukorral ízesítjük és belekeverjük a mazsolát is. Miután az alma levet eresztett, kicsit kinyomkodjuk és a zsemlemorzsával enyhén megszórt tésztára szórjuk.
Feltekerjük, tetejét megkenjük felvert tojással és kivajazott tepsiben (én kicsi tepsiben készítettem a 2*2 rudat) előmelegített 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütötjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Nem lesz hajszálvékony tésztája, inkább bécsi rétes jellegű.
Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »