Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grincs sütigolyó recept

Grincs sütigolyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 23 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 6 evőkanál finomliszt
    • csipet só

    Krémhez:

    • 250 g mascarpone
    • ízlés szerint porcukor
    • ízlés szerint puncsaroma

    Díszítéshez:

    • zöld csokipasztilla
    • színes szórócukorkák

    Elkészítése:

    Válasszuk szét a tojásokat.

    A tojások sárgáját keverjük habosra (fehéredésig) a cukorral. Verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá egy csipet sóval, majd a habot apránként adjuk hozzá a tojások sárgájához és óvatosan forgassuk össze.

    Végül óvatosan forgassuk hozzá a lisztet, hogy a hab ne törjön össze.

    Sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele a tésztát, majd 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Egy tálban a mascarponét és a porcukrot keverjük jól össze, majd tetszés szerint tegyünk bele puncsaromát.

    A piskótát morzsoljuk össze és keverjük bele a mascarponés krémet. Egy jól formázható masszát kell kapnunk.

    A masszából formáljunk diónyi nagyságú golyókat, helyezzük sütőpapírra és mindegyikbe szúrjunk egy-egy fogpiszkálót (ez a csokiba mártáskor könnyíti meg a dolgunkat) és tegyük hűtőbe kb 2 órára.

    A csokoládé pasztillát helyezzük egy tálba és olvasszuk fel. Addig ismételjük a folyamatot míg nem olvad meg a csokoládé.

    Mindegyik golyót mártsuk bele az olvasztott csokiba a tál felett kicsit megforgatva, hogy a felesleg le tudjon csepegni. Helyezzük sütőpapírra, ekkor a fogpiszkálót kihúzhatjuk belőlük és szórócukorral díszítjük.

    1-2 órára visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki meg nem dermed.

    Tipp:

    Zöld csokipasztilla helyett: kb 200-300 g fehércsokoládé, 1 tk olaj és zöld ételfesték keveréke használható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá