Hozzávalók egy 23 cm-es tortaformához:
Tészta:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Válasszuk szét a tojásokat.
A tojások sárgáját keverjük habosra (fehéredésig) a cukorral. Verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá egy csipet sóval, majd a habot apránként adjuk hozzá a tojások sárgájához és óvatosan forgassuk össze.
Végül óvatosan forgassuk hozzá a lisztet, hogy a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele a tésztát, majd 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Egy tálban a mascarponét és a porcukrot keverjük jól össze, majd tetszés szerint tegyünk bele puncsaromát.
A piskótát morzsoljuk össze és keverjük bele a mascarponés krémet. Egy jól formázható masszát kell kapnunk.
A masszából formáljunk diónyi nagyságú golyókat, helyezzük sütőpapírra és mindegyikbe szúrjunk egy-egy fogpiszkálót (ez a csokiba mártáskor könnyíti meg a dolgunkat) és tegyük hűtőbe kb 2 órára.
A csokoládé pasztillát helyezzük egy tálba és olvasszuk fel. Addig ismételjük a folyamatot míg nem olvad meg a csokoládé.
Mindegyik golyót mártsuk bele az olvasztott csokiba a tál felett kicsit megforgatva, hogy a felesleg le tudjon csepegni. Helyezzük sütőpapírra, ekkor a fogpiszkálót kihúzhatjuk belőlük és szórócukorral díszítjük.
1-2 órára visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki meg nem dermed.
Zöld csokipasztilla helyett: kb 200-300 g fehércsokoládé, 1 tk olaj és zöld ételfesték keveréke használható.