Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Omlós mákos keksz recept

Omlós mákos keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 220 g finomliszt
    • 120 g vaj
    • 80 g cukor
    • 100 g darált mák
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 teáskanál vanília kivonat

    Tetejére:

    • 10 dkg csokoládé
    • 2 teáskanál napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A tésztához egy közepes méretű keverőtálban szitáljuk össze a lisztet, sót és a darált mákot.

    Egy másik keverőtálban habosítsuk ki a puha vajat és a cukrot. A habos vajhoz adjuk hozzá a tojást és néhány csepp vanília kivonatot és keverjük az egészet homogén masszává. Apránként adagoljuk hozzá a lisztes-mákos keveréket és alaposan dolgozzzuk össze, hogy sima, jól formázható tésztát kapjunk.

    A kész tésztából formázzunk diónyi nagyságú golyókat és helyezzük egymástól kissebb távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejüket ujjunkal lelapítjuk, keksz alakúra formázzuk.

    Tegyük a tepsit lőmelegített sütőbe és süssük a kekszeket 180 °C-on 10-12 percig, vagy amíg szép aranybarna nem lesz.

    A sütőből kivéve hagyjuk a kekszeket néhány percig hűlni a tepsin, majd óvatosan tegyük egy rácsra, ahol teljesen kihűlhetnek.

    A csokoládét az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt kekszek tetejére csorgatjuk.

    Tipp:

    Ebből az adagból 24 db kekszet sütöttem. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá