Görög citromos sütemény barnacukros sziruppal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 10 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek mascarpone
- 1 citrom reszelt héja + a leve
- 1,5 dl tej
Szirup:
- 1,5 dl víz
- 2 db citrom leve
- 15 dkg barnacukor
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a liszteket a sütőporral és az egy csipetnyi sóval.
Egy másik tálban, robotgéppel keverjük össze a tojásokat, a joghurtot, a mascarpone-t, a cukorral, a citrom héjával és a levével.
Ehhez adagoljuk folyamatos keverés mellet a lisztes keveréket, végül pedig a tejjel lazítsuk fel a tésztát.
Alaposan kivajazott tepsibe egyenlítsük el a masszát és 180 fokon süssük készre.
Közben készítsük el a szirupot. Ehhez forraljuk össze kb. 8 percig a citromok levét a vízzel és a barnacukorral.
A langyosra hűlt sütit egy fogpiszkáló segítségével szurkáljuk meg, és erre öntsük rá a meleg szirupot. A sütit takarjuk le és hagyjuk magára 2-3 órára, amíg teljesen be nem szívja az édes szirupot.
Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.