Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Görög citromos sütemény barnacukros sziruppal recept

Görög citromos sütemény barnacukros sziruppal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kis pohár natúr joghurt
    • 20 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 2 tk sütőpor
    • 1 csipet só
    • 10 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek mascarpone
    • 1 citrom reszelt héja + a leve
    • 1,5 dl tej

    Szirup:

    • 1,5 dl víz
    • 2 db citrom leve
    • 15 dkg barnacukor

    Elkészítése:

    Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, azaz a liszteket a sütőporral és az egy csipetnyi sóval.

    Egy másik tálban, robotgéppel keverjük össze a tojásokat, a joghurtot, a mascarpone-t, a cukorral, a citrom héjával és a levével.

    Ehhez adagoljuk folyamatos keverés mellet a lisztes keveréket, végül pedig a tejjel lazítsuk fel a tésztát.

    Alaposan kivajazott tepsibe egyenlítsük el a masszát és 180 fokon süssük készre.

    Közben készítsük el a szirupot. Ehhez forraljuk össze kb. 8 percig a citromok levét a vízzel és a barnacukorral.

    A langyosra hűlt sütit egy fogpiszkáló segítségével szurkáljuk meg, és erre öntsük rá a meleg szirupot. A sütit takarjuk le és hagyjuk magára 2-3 órára, amíg teljesen be nem szívja az édes szirupot.

    Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá