Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gomba süti recept

Gomba süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 18 dkg liszt
    • 9 dkg étkezési keményítő
    • csipet só
    • 1 tk sütőpor
    • 8 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg margarin
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, keményítővel. Hozzáadjuk a margarint, tojást, reszelt citrom hájét, porcukrot, vaníliás cukrot és jól összedolgozzuk.

    Diónyi gombócokat sodrunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk egy kis helyet hagyva a gombák között.

    A tönköket egy üres aromás üveggel készítjük. Először vízbe mártjuk, majd a kakaóporba. Végül belenyomjuk a gombába.

    A kakaóporozást minden egyes süti előtt megismételjük.

    Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel kb 12 perc alatt megsütjük.

    A gombák picit megrepednek sütés során, de ez cseppet sem von le az élvezeti értékéből.

    Tipp:

    Nem is olyan rég mindenki ilyen apró finomságokat sütött. Akkor én kimaradtam a gomba sütiből. De nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lehet, ezért belevágtam. Nagyon egyszerű, de mégis egy kicsit különleges a formázása. A végeredmény egy omlós édesség, ami egy pohár tejjel vagy kakaóval remek harapnivaló.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá