Gomba süti recept
Hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- 9 dkg étkezési keményítő
- csipet só
- 1 tk sütőpor
- 8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg margarin
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, keményítővel. Hozzáadjuk a margarint, tojást, reszelt citrom hájét, porcukrot, vaníliás cukrot és jól összedolgozzuk.
Diónyi gombócokat sodrunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk egy kis helyet hagyva a gombák között.
A tönköket egy üres aromás üveggel készítjük. Először vízbe mártjuk, majd a kakaóporba. Végül belenyomjuk a gombába.
A kakaóporozást minden egyes süti előtt megismételjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel kb 12 perc alatt megsütjük.
A gombák picit megrepednek sütés során, de ez cseppet sem von le az élvezeti értékéből.
Tipp:
Nem is olyan rég mindenki ilyen apró finomságokat sütött. Akkor én kimaradtam a gomba sütiből. De nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lehet, ezért belevágtam. Nagyon egyszerű, de mégis egy kicsit különleges a formázása. A végeredmény egy omlós édesség, ami egy pohár tejjel vagy kakaóval remek harapnivaló.