Gomba süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 18 dkg liszt
  • 9 dkg étkezési keményítő
  • csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 12 dkg margarin
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, keményítővel. Hozzáadjuk a margarint, tojást, reszelt citrom hájét, porcukrot, vaníliás cukrot és jól összedolgozzuk.

Diónyi gombócokat sodrunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk egy kis helyet hagyva a gombák között.

A tönköket egy üres aromás üveggel készítjük. Először vízbe mártjuk, majd a kakaóporba. Végül belenyomjuk a gombába.

A kakaóporozást minden egyes süti előtt megismételjük.

Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon hőlégkeveréssel kb 12 perc alatt megsütjük.

A gombák picit megrepednek sütés során, de ez cseppet sem von le az élvezeti értékéből.

Tipp:

Nem is olyan rég mindenki ilyen apró finomságokat sütött. Akkor én kimaradtam a gomba sütiből. De nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lehet, ezért belevágtam. Nagyon egyszerű, de mégis egy kicsit különleges a formázása. A végeredmény egy omlós édesség, ami egy pohár tejjel vagy kakaóval remek harapnivaló.