Gluténmentes, sütőporos fánk recept

Hozzávalók:
- 25 dkg Schär Mix B liszt
- 2 ek porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 2 dl tejföl
- 1/2 cs sütőpor (6 gramm)
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 ek rum
- kb 5 dl étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A porcukorhoz adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt, a rumot és a vaníliaaromát, majd keverjük alaposan össze.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és a szódabikarbónával, majd szitáljuk hozzá a tejfölös-cukros keverékhez.
Ezután keverjük, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (ha túl lágy lenne, akkor még adjunk hozzá egy kevés lisztet).
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb 0,5 cm vastagra a tésztát, és egy 8 cm átmérőjű szaggatóval szaggassuk ki, majd szúrjuk ki a közepét (a visszamaradt tésztát szintén gyúrjuk össze és szaggassuk ki).
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd amikor már elég forró, helyezzünk bele pár darab fánkot, mérsékeljük a lángot és kisebb hőfokon kezdjük el sütni.
Sütés közben többször fordítsuk át a fánkokat, hogy egyenletesen szép pirosra süljenek. Ezután szedjük ki és tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja (a fánk sütés közben egyáltalában nem szívja magába az olajat).
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd lekvárral kínáljuk. A fánk tésztája finom, és könnyű, igaz a gluténmentes liszttel azért kicsit tömörebb, mintha fehér liszttel készült volna.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »