Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Glutén és laktózmentes mézeskalács recept

Glutén és laktózmentes mézeskalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg free from sütőkeverék
    • 20 dkg porcukor
    • 2 púpos teáskanál szódabikarbóna
    • 15 g mézeskalács fűszerkeverék
    • 30 dkg margarin (laktózmentes)
    • 250 ml méz
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Máz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Először a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz és a megolvasztott margarin.

    Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát nem kapunk.

    3-4 részre osztjuk a tésztát, majd egyenként kinyújtjuk 0,5-1 cm-es vastagságúra (a nyújtáskor pici lisztet szórjunk alá, majd a tetejére, illetve a sodrófára is, hogy ne ragadjon a tészta).

    Kiszaggatjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük (ne szorosan, mert sülés közben összenőnek), majd 180 fokon 5-8 perc alatt készre sütjük.

    A tojásfehérjéket félig felverjük robotgéppel, majd a porcukrot apránként hozzádolgozzuk és keményedésig keverjük.

    Habzsákba vagy egy neylon tasakba töltjük, a sarkát kivágjuk és díszítjük a kész mézes sütiket.

    A máz gyorsan megszárad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá