Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács csengettyű recept

Mézeskalács csengettyű
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin
    • 3 ek méz
    • 10 dkg porcukor
    • 50 dkg liszt
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 2 tk mézes fűszerkeverék
    • pár kanál tej

    Kiszúrók:

    • 1 db 2,5 cm-es átmérőjű a bim-bamhoz
    • 1 db 9 cm-es
    • 1 db 7 cm-es
    • 1 db 6 cm-es
    • 3 db 5 cm-es
    • 1 db 4 cm-es
    • 2 db magyal kiszúró

    Íróka:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • kb 20 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tésztához a mézet a vajjal, porcukorral összemelegítjük, majd elkeverjük benne a tojásokat. A lisztet összekeverjük szódabikarbónával, a fűszerkeverékkel és hozzáadjuk a vajas -mézes keveréket, kb 3-4 ek tejet és az egészet sima tésztává gyúrjuk.

    A tésztát lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk a megfelelő átmérőjű korongokat és mindegyik közepét kiszúrjuk egy szívószállal.

    A levélkék egyik csúcsába is lyukat szúrunk. A kiszaggatott motívumokat sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on, kb 8-10 perc alatt megsütjük.

    Az írókához a tojásfehérjét összekeverjük annyi porcukorral, hogy sűrű masszát kapjunk, majd egy kisebb habzsákba töltjük és teszőlegesen kidíszítjük vele a kihűlt harangocskák elemeit és hagyjuk rajta teljesen megszáradni.

    Vágjunk kb 1 m-hosszú szalagot és átfűzzük rajta a bim-bam-ot úgy, hogy a szalag közepén legyen, majd ráfűzzük a többi korongot is a kiszúróknál leírt sorrendben.

    Végül ráfűzzük a szalag mindkét végére a két levélkét és lezárjuk egy szép masnival.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá