Mézeskalács csengettyű recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
- 3 ek méz
- 10 dkg porcukor
- 50 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk mézes fűszerkeverék
- pár kanál tej
Kiszúrók:
- 1 db 2,5 cm-es átmérőjű a bim-bamhoz
- 1 db 9 cm-es
- 1 db 7 cm-es
- 1 db 6 cm-es
- 3 db 5 cm-es
- 1 db 4 cm-es
- 2 db magyal kiszúró
Íróka:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- kb 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához a mézet a vajjal, porcukorral összemelegítjük, majd elkeverjük benne a tojásokat. A lisztet összekeverjük szódabikarbónával, a fűszerkeverékkel és hozzáadjuk a vajas -mézes keveréket, kb 3-4 ek tejet és az egészet sima tésztává gyúrjuk.
A tésztát lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk a megfelelő átmérőjű korongokat és mindegyik közepét kiszúrjuk egy szívószállal.
A levélkék egyik csúcsába is lyukat szúrunk. A kiszaggatott motívumokat sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on, kb 8-10 perc alatt megsütjük.
Az írókához a tojásfehérjét összekeverjük annyi porcukorral, hogy sűrű masszát kapjunk, majd egy kisebb habzsákba töltjük és teszőlegesen kidíszítjük vele a kihűlt harangocskák elemeit és hagyjuk rajta teljesen megszáradni.
Vágjunk kb 1 m-hosszú szalagot és átfűzzük rajta a bim-bam-ot úgy, hogy a szalag közepén legyen, majd ráfűzzük a többi korongot is a kiszúróknál leírt sorrendben.
Végül ráfűzzük a szalag mindkét végére a két levélkét és lezárjuk egy szép masnival.