Mézeskalács csengettyű

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mézeskalács csengettyű

Hozzávalók:
Tészta:

  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 3 ek méz
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 tk mézes fűszerkeverék
  • pár kanál tej

Kiszúrók:

  • 1 db 2,5 cm-es átmérőjű a bim-bamhoz
  • 1 db 9 cm-es
  • 1 db 7 cm-es
  • 1 db 6 cm-es
  • 3 db 5 cm-es
  • 1 db 4 cm-es
  • 2 db magyal kiszúró

Íróka:

  • 1 tojásfehérje
  • kb 20 dkg porcukor

Elkészítése:

A tésztához a mézet a vajjal, porcukorral összemelegítjük, majd elkeverjük benne a tojásokat. A lisztet összekeverjük szódabikarbónával, a fűszerkeverékkel és hozzáadjuk a vajas -mézes keveréket, kb 3-4 ek tejet és az egészet sima tésztává gyúrjuk.

A tésztát lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk a megfelelő átmérőjű korongokat és mindegyik közepét kiszúrjuk egy szívószállal.

A levélkék egyik csúcsába is lyukat szúrunk. A kiszaggatott motívumokat sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on, kb 8-10 perc alatt megsütjük.

Az írókához a tojásfehérjét összekeverjük annyi porcukorral, hogy sűrű masszát kapjunk, majd egy kisebb habzsákba töltjük és teszőlegesen kidíszítjük vele a kihűlt harangocskák elemeit és hagyjuk rajta teljesen megszáradni.

Vágjunk kb 1 m-hosszú szalagot és átfűzzük rajta a bim-bam-ot úgy, hogy a szalag közepén legyen, majd ráfűzzük a többi korongot is a kiszúróknál leírt sorrendben.

Végül ráfűzzük a szalag mindkét végére a két levélkét és lezárjuk egy szép masnival.