Gesztenyés szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- fél cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél citrom reszelt héja
- 0,5 dl tej (nekem nem kellet hozzá)
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk (ha nem akarna összeállni kevés tejet adhatunk hozzá).
Egyenként kinyújtjuk 32*20 cm-es nagyságúra. A tepsit zsírozzuk, lisztezzük és az egyik tésztával kibéleljük.
Erre öntjük a tölteléket. A porcukrot kikeverjük a tojások sárgájával, majd hozzákeverjük a puha vajat és a gesztenyemasszát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a gesztenyés masszához keverjük.
A tölteléket beborítjuk a második kinyújtott tésztánkkal.
Én kicsit megszurkáltam a tésztát villával és előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt (tűpróbát végezzünk!) készre sütjük.
Hűlés után szeleteljük és porcukorral megszórjuk a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »