Gesztenyés szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- fél cs sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél citrom reszelt héja
- 0,5 dl tej (nekem nem kellet hozzá)
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk (ha nem akarna összeállni kevés tejet adhatunk hozzá).
Egyenként kinyújtjuk 32*20 cm-es nagyságúra. A tepsit zsírozzuk, lisztezzük és az egyik tésztával kibéleljük.
Erre öntjük a tölteléket. A porcukrot kikeverjük a tojások sárgájával, majd hozzákeverjük a puha vajat és a gesztenyemasszát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a gesztenyés masszához keverjük.
A tölteléket beborítjuk a második kinyújtott tésztánkkal.
Én kicsit megszurkáltam a tésztát villával és előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 perc alatt (tűpróbát végezzünk!) készre sütjük.
Hűlés után szeleteljük és porcukorral megszórjuk a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »