Gesztenyés-puncsos szelet recept
Hozzávalók egy 22*24 cm-es tepsihez:
Laphoz:
- 35 dkg finomliszt
- 5 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl tej
- 1 csomag szalalkáli
Krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 25 dkg gesztenyemassza
- ízlés szerint rum
Puncsos krém:
- 1 összetört lap
- 1 dl rum
- baracklekvár
Két lap lekenéséhez:
- baracklekvár
Tetejére:
- fél csomag gesztenyemassza
Elkészítése:
A lap hozzávalóit összegyúrjuk, négy egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk tepsi a tepsi méretére, majd 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A pudingporhoz apránként hozzáadjuk a tejet és folytonos keverés mellett lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk, végül hozzáadjuk a gesztenyét és a rumot.
Egy lapot apróra tördelünk, adunk hozzá rumot, majd annyi lekvárt, hogy könnyen kenhető krémet kapjunk.
Összeállítás: az alsó lapot lekvárral megkenjük, majd erre kenjük a puncsoskrémes masszát, a második lapot is lekenjük lekvárral és a puncsos krémre borítjuk, erre kenjük a gesztenyés krém nagy részét, majd a harmadik lappal zárjuk.
A tetejét gesztenyés krémmel vékonyan bevonjuk, majd gesztenyét reszelünk a tetejére.
Pár órára hűtőbe tesszük, tálaláskor hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »










