Gesztenyés-puncsos szelet recept

Hozzávalók egy 22*24 cm-es tepsihez:
Laphoz:
- 35 dkg finomliszt
- 5 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 csomag szalalkáli
Krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 25 dkg gesztenyemassza
- ízlés szerint rum
Puncsos krém:
- 1 összetört lap
- 1 dl rum
- baracklekvár
Két lap lekenéséhez:
- baracklekvár
Tetejére:
- fél csomag gesztenyemassza
Elkészítése:
A lap hozzávalóit összegyúrjuk, négy egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk tepsi a tepsi méretére, majd 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A pudingporhoz apránként hozzáadjuk a tejet és folytonos keverés mellett lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk, végül hozzáadjuk a gesztenyét és a rumot.
Egy lapot apróra tördelünk, adunk hozzá rumot, majd annyi lekvárt, hogy könnyen kenhető krémet kapjunk.
Összeállítás: az alsó lapot lekvárral megkenjük, majd erre kenjük a puncsoskrémes masszát, a második lapot is lekenjük lekvárral és a puncsos krémre borítjuk, erre kenjük a gesztenyés krém nagy részét, majd a harmadik lappal zárjuk.
A tetejét gesztenyés krémmel vékonyan bevonjuk, majd gesztenyét reszelünk a tetejére.
Pár órára hűtőbe tesszük, tálaláskor hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »