Gesztenyés-puncsos szelet recept

Hozzávalók egy 22*24 cm-es tepsihez:
Laphoz:
- 35 dkg finomliszt
- 5 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 1 csomag szalalkáli
Krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 25 dkg gesztenyemassza
- ízlés szerint rum
Puncsos krém:
- 1 összetört lap
- 1 dl rum
- baracklekvár
Két lap lekenéséhez:
- baracklekvár
Tetejére:
- fél csomag gesztenyemassza
Elkészítése:
A lap hozzávalóit összegyúrjuk, négy egyenlő részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk tepsi a tepsi méretére, majd 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.
A pudingporhoz apránként hozzáadjuk a tejet és folytonos keverés mellett lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk, végül hozzáadjuk a gesztenyét és a rumot.
Egy lapot apróra tördelünk, adunk hozzá rumot, majd annyi lekvárt, hogy könnyen kenhető krémet kapjunk.
Összeállítás: az alsó lapot lekvárral megkenjük, majd erre kenjük a puncsoskrémes masszát, a második lapot is lekenjük lekvárral és a puncsos krémre borítjuk, erre kenjük a gesztenyés krém nagy részét, majd a harmadik lappal zárjuk.
A tetejét gesztenyés krémmel vékonyan bevonjuk, majd gesztenyét reszelünk a tetejére.
Pár órára hűtőbe tesszük, tálaláskor hosszúkás szeletekre szelve kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »