Gesztenyés kiflik recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 13 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 7 dkg kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg gesztenyemassza
- 0,5 dkg sütőpor
- 18 dkg liszt
- 0,75 dl tej
- vaj a sütőforma kikenéséhez
Elkészítése:
A vajat kikeverjük a cukorral, majd beledolgozunk egy egész tojást és a gesztenyemasszát is. Egy tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verünk, majd ezt is hozzáadjuk a masszához.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a krémhez adjuk. Végül a tejet is hozzáöntjük és összedolgozzuk.
Sütés előtt hűtőbe tesszük kb háromnegyed vagy egy órára. Ha szilikon sütőformánk van nem kell kivajazni, ha fém igen.
Ha letelt az idő kb félig megtöltjük a formákat a gesztenyés masszával.
190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 10-15 perc alatt barnára sütjük.
Olvasztott csokoládéba márthatjuk a kiflik végeit.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.