Gesztenyés kiflik recept

Hozzávalók:
- 13 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 7 dkg kristálycukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg gesztenyemassza
- 0,5 dkg sütőpor
- 18 dkg liszt
- 0,75 dl tej
- vaj a sütőforma kikenéséhez
Elkészítése:
A vajat kikeverjük a cukorral, majd beledolgozunk egy egész tojást és a gesztenyemasszát is. Egy tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verünk, majd ezt is hozzáadjuk a masszához.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a krémhez adjuk. Végül a tejet is hozzáöntjük és összedolgozzuk.
Sütés előtt hűtőbe tesszük kb háromnegyed vagy egy órára. Ha szilikon sütőformánk van nem kell kivajazni, ha fém igen.
Ha letelt az idő kb félig megtöltjük a formákat a gesztenyés masszával.
190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 10-15 perc alatt barnára sütjük.
Olvasztott csokoládéba márthatjuk a kiflik végeit.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »