Gesztenyés kiflik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyés kiflik

Hozzávalók:

  • 13 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 7 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 0,5 dkg sütőpor
  • 18 dkg liszt
  • 0,75 dl tej
  • vaj a sütőforma kikenéséhez

Elkészítése:

A vajat kikeverjük a cukorral, majd beledolgozunk egy egész tojást és a gesztenyemasszát is. Egy tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verünk, majd ezt is hozzáadjuk a masszához.

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a krémhez adjuk. Végül a tejet is hozzáöntjük és összedolgozzuk.

Sütés előtt hűtőbe tesszük kb háromnegyed vagy egy órára. Ha szilikon sütőformánk van nem kell kivajazni, ha fém igen.

Ha letelt az idő kb félig megtöltjük a formákat a gesztenyés masszával.

190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 10-15 perc alatt barnára sütjük.

Olvasztott csokoládéba márthatjuk a kiflik végeit.