Gesztenyés csokoládészalámi recept

Hozzávalók:
- 300 gramm háztartási keksz összezúzva
- 300 gramm gesztenyemassza
- 200 gramm csokoládé
- 175 gramm cukor
- 150 gramm puha vaj
- 2 evőkanál sárgabarack lekvár
- 2 evőkanál rum
Elkészítése:
Miután minden hozzávalót előkészítettünk, kezdjük azzal, hogy a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Amint a csokoládé megolvadt tegyük bele a vajat, kis kevergetés mellett szép krémet kapunk, ekkor adjuk hozzá a cukrot is.
Vegyük le a megmelegedett masszát, tegyük bele a gesztenyét, lekvárt és a rumot. Jól keverjük össze, majd utolsó lépésként adjuk hozzá a darabolt kekszet is.
Kiterített folpackra halmozzuk és szorosan feltekerjük. Próbáljuk henger alakúra formázni, majd tegyük a hűtőbe egy napra.
Másnapra már megszilárdul, ekkor forgassuk porcukorral kevert vaníliás cukorba és csomagoljuk papírba.
Tároljuk 5-6 órát hűtőben, ezután tálaljuk, mint egy szalámit és szeleteljük.
Tipp:
Keverhetünk még bele diót, mogyorót, aszalt gyümölcsöket is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »