Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres almás-túrós sütemény recept

Fűszeres almás-túrós sütemény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A linzertésztához:

    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg vaj
    • 25 dkg liszt
    • csipet fahéj
    • őrölt szegfűszeg
    • mokkáskanál só
    • szódabikarbóna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 dl tejföl
    • 0,5 citrom leve
    • 0,3 dl rum

    Az almatöltelékhez:

    • 1 kg alma
    • 15 dkg cukor
    • 8 dkg kekszmorzsa
    • 5 dkg darált dió
    • 15 dkg aszalt gyümölcs

    A túrótöltelékhez:

    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 25 dkg túró
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg mazsola
    • 5 dkg cukrozott narancshéj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Továbbá:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
    • 5 dkg dió a tetejére

    Elkészítése:

    A tésztához a cukrot és a hideg vajat a liszttel gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. A fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezzük, a sót és a szódabikarbónát belekeverjük.

    Ezután a tojással, a tejföllel, a citrom kifacsart levével és a rummal, továbbra is gyors mozdulatokkal, hogy a vaj ne olvadjon meg benne, összegyúrjuk. Letakarva 25-30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

    Ezalatt az almát meghámozzuk, félbevágva kicsumázzuk, majd vékonyan fölszeleteljük. A cukorral, a morzsával, a dióval és a mazsolányi darabokra vágott aszalt gyümölccsel összekeverjük. A pudingporból a fele cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve sűrű krémet főzünk.

    A tűzről levéve először a tojások sárgáját, majd az átpasszírozott túrót keverjük bele, a jól megmosott citrom sárga héját belereszeljük, a mazsolát és a kis kockákra vágott cukrozott narancshéjat belekeverjük, azután beleforgatjuk a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét is .Lépés 3

    A tésztát két egyforma részre vágjuk. Az egyiket kinyújtjuk kb. 4 mm vastagságúra, 25 x 35 centisre, és egy ugyanekkora sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Az almatölteléket egyenlő vastagságban elterítjük rajta. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (220 ºC; légkeveréses sütőben 200 ºC) 6 perc alatt elősütjük.

    A túrótölteléket az elősütött lepényre simítjuk, és a másik, ugyancsak 4 milliméter vastagságúra nyújtott tésztalappal befedjük. Felvert tojással lekenjük, durvára vágott dióval behintjük, és a sütőbe visszatolva további kb. 20 percig sütjük.

    Amikor a lepény félig kihűlt, vágódeszkára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. Amikor teljesen kihűlt visszafordítjuk, és már szeletelhetjük is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá