Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti koszorú recept

Frankfurti koszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 200 g kristálycukor
    • 10 g vaníliás cukor
    • 3 ek forró víz
    • csipet só
    • 50 g vaj
    • 200 g finomliszt
    • 75 g étkezési keményítő
    • 1 cs sütőpor

    Vaníliás-vajas krém:

    • 500 ml tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 65 g kristálycukor
    • 8 g vaníliás cukor
    • 250 g vaj
    • 50 dkg porcukor

    Töltelék:

    • 200 g eper

    Tetejére:

    • mandulaforgács

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, vaníliás cukorral és kristálycukorral, majd hozzákeverjük a forró vizet, az olvasztott vajat és egyenként a tojássárgákat is.

    A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásos alapba. Sima, masszív tésztává keverjük (óvatosan, hogy a tészta ne essen össze).

    Ezt követően a tésztát egy kivajazott-lisztezett kuglófformába (koszorúformába) öntjük és 160 °C-on (légkeveréssel) 35 pecig sütjük.

    Miután kivettük a sütőből a piskótát, hagyjuk teljesen kihűlni rácsra borítva.

    A vajas krémhez készítünk egy vaníliás pudingot (a csomagon lévő leírás szerint), amit szobahőmérsékletűre hűtünk.

    Eközben egy nagyobb keverőtálban a vajat a porcukorral habosra verjük. Ha a puding kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez és simára dolgozzuk.

    A koszorút 3 rétegre vágjuk és megtöltjük szintenként a vaníliás krémmel és a szeletelt eperrel.

    A megmaradt vaníliás krémmel pedig akár a külsejét is bevonhatjuk. A mandulaforgácsokkal (vagy amivel szeretnénk) tetszés szerint díszíthetjük a koszorúnkat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá