Frankfurti koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 200 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3 ek forró víz
- csipet só
- 50 g vaj
- 200 g finomliszt
- 75 g étkezési keményítő
- 1 cs sütőpor
Vaníliás-vajas krém:
- 500 ml tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 65 g kristálycukor
- 8 g vaníliás cukor
- 250 g vaj
- 50 dkg porcukor
Töltelék:
- 200 g eper
Tetejére:
- mandulaforgács
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, vaníliás cukorral és kristálycukorral, majd hozzákeverjük a forró vizet, az olvasztott vajat és egyenként a tojássárgákat is.
A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásos alapba. Sima, masszív tésztává keverjük (óvatosan, hogy a tészta ne essen össze).
Ezt követően a tésztát egy kivajazott-lisztezett kuglófformába (koszorúformába) öntjük és 160 °C-on (légkeveréssel) 35 pecig sütjük.
Miután kivettük a sütőből a piskótát, hagyjuk teljesen kihűlni rácsra borítva.
A vajas krémhez készítünk egy vaníliás pudingot (a csomagon lévő leírás szerint), amit szobahőmérsékletűre hűtünk.
Eközben egy nagyobb keverőtálban a vajat a porcukorral habosra verjük. Ha a puding kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez és simára dolgozzuk.
A koszorút 3 rétegre vágjuk és megtöltjük szintenként a vaníliás krémmel és a szeletelt eperrel.
A megmaradt vaníliás krémmel pedig akár a külsejét is bevonhatjuk. A mandulaforgácsokkal (vagy amivel szeretnénk) tetszés szerint díszíthetjük a koszorúnkat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »