Frankfurti koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 200 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3 ek forró víz
- csipet só
- 50 g vaj
- 200 g finomliszt
- 75 g étkezési keményítő
- 1 cs sütőpor
Vaníliás-vajas krém:
- 500 ml tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 65 g kristálycukor
- 8 g vaníliás cukor
- 250 g vaj
- 50 dkg porcukor
Töltelék:
- 200 g eper
Tetejére:
- mandulaforgács
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, vaníliás cukorral és kristálycukorral, majd hozzákeverjük a forró vizet, az olvasztott vajat és egyenként a tojássárgákat is.
A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásos alapba. Sima, masszív tésztává keverjük (óvatosan, hogy a tészta ne essen össze).
Ezt követően a tésztát egy kivajazott-lisztezett kuglófformába (koszorúformába) öntjük és 160 °C-on (légkeveréssel) 35 pecig sütjük.
Miután kivettük a sütőből a piskótát, hagyjuk teljesen kihűlni rácsra borítva.
A vajas krémhez készítünk egy vaníliás pudingot (a csomagon lévő leírás szerint), amit szobahőmérsékletűre hűtünk.
Eközben egy nagyobb keverőtálban a vajat a porcukorral habosra verjük. Ha a puding kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez és simára dolgozzuk.
A koszorút 3 rétegre vágjuk és megtöltjük szintenként a vaníliás krémmel és a szeletelt eperrel.
A megmaradt vaníliás krémmel pedig akár a külsejét is bevonhatjuk. A mandulaforgácsokkal (vagy amivel szeretnénk) tetszés szerint díszíthetjük a koszorúnkat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »