Frankfurti koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 200 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 3 ek forró víz
- csipet só
- 50 g vaj
- 200 g finomliszt
- 75 g étkezési keményítő
- 1 cs sütőpor
Vaníliás-vajas krém:
- 500 ml tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 65 g kristálycukor
- 8 g vaníliás cukor
- 250 g vaj
- 50 dkg porcukor
Töltelék:
- 200 g eper
Tetejére:
- mandulaforgács
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, vaníliás cukorral és kristálycukorral, majd hozzákeverjük a forró vizet, az olvasztott vajat és egyenként a tojássárgákat is.
A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásos alapba. Sima, masszív tésztává keverjük (óvatosan, hogy a tészta ne essen össze).
Ezt követően a tésztát egy kivajazott-lisztezett kuglófformába (koszorúformába) öntjük és 160 °C-on (légkeveréssel) 35 pecig sütjük.
Miután kivettük a sütőből a piskótát, hagyjuk teljesen kihűlni rácsra borítva.
A vajas krémhez készítünk egy vaníliás pudingot (a csomagon lévő leírás szerint), amit szobahőmérsékletűre hűtünk.
Eközben egy nagyobb keverőtálban a vajat a porcukorral habosra verjük. Ha a puding kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez és simára dolgozzuk.
A koszorút 3 rétegre vágjuk és megtöltjük szintenként a vaníliás krémmel és a szeletelt eperrel.
A megmaradt vaníliás krémmel pedig akár a külsejét is bevonhatjuk. A mandulaforgácsokkal (vagy amivel szeretnénk) tetszés szerint díszíthetjük a koszorúnkat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »