Frankfurti koszorú

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás szétválasztva
  • 200 g kristálycukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 3 ek forró víz
  • csipet só
  • 50 g vaj
  • 200 g finomliszt
  • 75 g étkezési keményítő
  • 1 cs sütőpor

Vaníliás-vajas krém:

  • 500 ml tej
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 65 g kristálycukor
  • 8 g vaníliás cukor
  • 250 g vaj
  • 50 dkg porcukor

Töltelék:

  • 200 g eper

Tetejére:

  • mandulaforgács

Elkészítése:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, vaníliás cukorral és kristálycukorral, majd hozzákeverjük a forró vizet, az olvasztott vajat és egyenként a tojássárgákat is.

A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel és a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásos alapba. Sima, masszív tésztává keverjük (óvatosan, hogy a tészta ne essen össze).

Ezt követően a tésztát egy kivajazott-lisztezett kuglófformába (koszorúformába) öntjük és 160 °C-on (légkeveréssel) 35 pecig sütjük.

Miután kivettük a sütőből a piskótát, hagyjuk teljesen kihűlni rácsra borítva.

A vajas krémhez készítünk egy vaníliás pudingot (a csomagon lévő leírás szerint), amit szobahőmérsékletűre hűtünk.

Eközben egy nagyobb keverőtálban a vajat a porcukorral habosra verjük. Ha a puding kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez és simára dolgozzuk.

A koszorút 3 rétegre vágjuk és megtöltjük szintenként a vaníliás krémmel és a szeletelt eperrel.

A megmaradt vaníliás krémmel pedig akár a külsejét is bevonhatjuk. A mandulaforgácsokkal (vagy amivel szeretnénk) tetszés szerint díszíthetjük a koszorúnkat.