Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Francia krémes torta recept

Francia krémes torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 300 g leveles tészta

    Vanília krémhez:

    • 8 dl tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g porcukor
    • 6 ek finomliszt
    • ízlés szerint vaníliaaroma vagy vaníliás cukor

    Habhoz:

    • 5 dl habtejszín
    • 3 ek porcukor
    • 20 g habfixáló

    Karamellhez:

    • 100 g cukor (kockacukor a legjobb)
    • 1 ek vaj
    • 5 ek tej

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A 26 cm-es tortaformát picit kivajazzuk. A leveles tésztát elosztjuk. Kinyújtjuk a tortaforma méretétől egy kicsit nagyobbra, mert sütés közben összehúzódik. Megszurkáljuk villával, megsütjük kb 10 perc alatt. A másik tésztával ugyanígy járunk el.

    A vanília krémhez 6 dl tejet felmelegítjük a vaníliával vagy a vaníliás cukorral. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat simára keverjük a cukorral, liszttel és a megmaradt 2 dl tejjel. Ezt a keveréket hozzáöntjük a meleg tejhez és sűrűre főzzük.

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A habot a még meleg vaníliás krémhez adjuk, még 5 percig főzzük. A krémet kihűtjük.

    A karamellhez a cukrot kis lángon megolvasztjuk, addig keverjük, míg sárgulni kezd. Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Óvatosan, mert habzik!!! Vigyázzunk a kezünkre! Visszatesszük a tűzre és állandóan kevergetve besűrítjük.

    Az egyik kisült tésztakorongot egyenlő tortaszeletekre vágjuk. Bevonjuk a karamellel. Hagyjuk megdermedni.
    A tejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk.

    Az összeállításhoz egyben hagyott tésztakorongot egy kapcsos tortaformába fektetjük. Ráterítjük a vaníliás krémet, erre jön a tejszínhab. A tejszínhab tetején elrendezzük a karamellás lapokat és hűtőbe rakjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá