Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fiona szelet recept

Fiona szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    Száraz hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 1 kk sütőpor
    • 1/2 kk szódabikarbóna
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg cukor

    Nedves hozzávalók:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,8 dl étolaj
    • 2 kisdoboz kefir

    Krémhez:

    • 25 dkg cseresznyelekvár
    • 25 dkg mascarpone
    • 5 dl habtejszín
    • 2 ek porcukor
    • 2 csomag habfixáló

    Tetejére:

    • 18 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 ek citromlé (vagy narancs)
    • 1/2 tk borkő
    • csipet só
    • 5 dkg pillecukor
    • 1 tk vanília aroma

    Elkészítése:

    A tésztához összekeverjük a száraz hozzávalókat, egy másik edényben a nedves hozzávalókat, majd a nedves hozzávalókat hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz és gyengéden összekeverjük.

    Kizsírozunk/lisztezünk egy 25×35 cm-es tepsit, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben, 220 fokon tűpróbáig sütjük.(Közben elkészítjük a krémet.)

    A lekvárt és a mascarponét alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a porcukorral ízesített és habfixálóval felvert tejszínhabot. A közben kihűlt és lapjában kettévágott süteményt megtöltjük a krémmel.

    A mázhoz egy edény forró (de nem lobogó) víz tetejére üvegtálat teszünk.

    Beleöntjük a porcukrot, tojásfehérjét, sót, borkőt (az stabilizálja a tojásfehérjét).

    Addig keverjük, amíg az összetevők egybeolvadnak. Nagyon alacsony fokozaton kell melegíteni. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott pillecukrot, és hagyjuk beleolvadni a tojásfehérjés-cukros elegybe.

    Amikor minden elolvadt, levesszük a mázat a tűzről, és amíg a máz még meleg, robotgéppel pár perc alatt habosra verjük.

    A mázat a kész sütemény tetejére és oldalára kenjük. Ezt gyorsan kell csinálni, mert a máz egyből keményedni kezd.

    Megszórhatjuk akár tortadarával, esetleg a kedvenc apró cukrainkkal, esetleg csokoládémázat csorgathatunk rá vékony csíkban.Tálalás előtt nedves késsel szeleteljük.

    Tipp:

    (Fiona szelet néven egy zöld krémes sütemény van a köztudatban, utalva Shrek és Fiona zöld mivoltára.
    Én Fiona Cairns után neveztem el a süteményemet lévén, a pillecukros mázat az ő műsorából írtam le.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá