Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes szelet recept

Meggyes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 45 dkg finomliszt
    • 8 evőkanál cukor
    • 20 dkg margarin
    • 8 evőkanál tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja (lehet akár narancshéj is)
    • csipetnyi só

    Töltelékhez:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • fél liter meggylé (ha nem elég a befőtt leve, pótoljuk vízzel)
    • cukor ízlés szerint
    • 3 evőkanál finomliszt

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrtam. A cipót fóliába csomagolva, fél órára hűtőbe tettem pihentetni. 30 perc után a tésztát két részre osztottam.

    A töltelékhez a meggyléből, cukorból és lisztből sűrű pudingot készítettem, hozzákevertem a meggyszemeket és hagytam hűlni.

    Egy 24 cm-es tortaformát kibéleltem (csak az alját) sütőpapírral, az egyik kinyújtott tésztát belehelyeztem (akár kézzel ki lehet javítani, ha rögtön nem sikerült tökéletesre, de mindenhol fedje be a tortaforma alját és legyen egy kis pereme), megszórtam búzadarával, erre ráhalmoztam a tölteléket, majd a megmaradt tésztából berácsoztam a süti tetejét.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon kb fél óra alatt készre sütöttem. Másnap a legfinomabb.

    Jó sütizést nektek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá