Meggyes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 45 dkg finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 20 dkg margarin
  • 8 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja (lehet akár narancshéj is)
  • csipetnyi só

Töltelékhez:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • fél liter meggylé (ha nem elég a befőtt leve, pótoljuk vízzel)
  • cukor ízlés szerint
  • 3 evőkanál finomliszt

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrtam. A cipót fóliába csomagolva, fél órára hűtőbe tettem pihentetni. 30 perc után a tésztát két részre osztottam.

A töltelékhez a meggyléből, cukorból és lisztből sűrű pudingot készítettem, hozzákevertem a meggyszemeket és hagytam hűlni.

Egy 24 cm-es tortaformát kibéleltem (csak az alját) sütőpapírral, az egyik kinyújtott tésztát belehelyeztem (akár kézzel ki lehet javítani, ha rögtön nem sikerült tökéletesre, de mindenhol fedje be a tortaforma alját és legyen egy kis pereme), megszórtam búzadarával, erre ráhalmoztam a tölteléket, majd a megmaradt tésztából berácsoztam a süti tetejét.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb fél óra alatt készre sütöttem. Másnap a legfinomabb.

Jó sütizést nektek!