Fehér csokoládés, epres-mascarponés képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fánk:
- 150 g finomliszt
- 150 g vaj
- 150 ml víz
- 4 g só
- 6 g cukor
- kb 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg fehér csokoládé
- 6 szem eper
Elkészítése:
A vizet, vajat, cukrot és a sót összemelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. Pár percig kevergetjük a tűzhelyen.
Ezután áttesszük egy tiszta edénybe és néhányszor átkeverjük és hűtjük. Amikor már kellően hideg a tészta, akkor elkezdjük beledolgozni a tojásokat. A tojások nagyságától függ, hogy 3 vagy 4 tojást fog a massza felvenni. Annyit dolgozzunk bele, hogy kissé terüljön, de legyen még tartása.
Habzsákba töltjük a tésztát és 12 halmot nyomunk a sütőpapíros tepsire (természetesen kisebb méretű fánkokat is készíthetünk).
200 C°-ra előmelegített, száraz légterű sütőben sütjük 30-35 percig, majd 160 C°-on résnyire nyitott sütőajtónál szárítjuk még 15 percig.
A tejszínt kemény habbá felverjük. A mascarponét kézi habverővel kikeverjük a porcukorral. A fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponéhoz. Az epret leturmixoljuk és végül azt is hozzáadjuk a fehér csokis-mascarponés alaphoz. Betesszük a hűtőbe kb 30 percre, majd tölthetjük is vele a fánkokat.
A fánkok tetejét levágjuk és megtöltjük először az epres krémmel, majd a habbal és végül rátesszük a tetejét. Porcukorral megszórjuk. Közé tehetünk 1-1 szelet epret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!☺️
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »