Fehér csokoládés, epres-mascarponés képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Fánk:
- 150 g finomliszt
- 150 g vaj
- 150 ml víz
- 4 g só
- 6 g cukor
- kb 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg fehér csokoládé
- 6 szem eper
Elkészítése:
A vizet, vajat, cukrot és a sót összemelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. Pár percig kevergetjük a tűzhelyen.
Ezután áttesszük egy tiszta edénybe és néhányszor átkeverjük és hűtjük. Amikor már kellően hideg a tészta, akkor elkezdjük beledolgozni a tojásokat. A tojások nagyságától függ, hogy 3 vagy 4 tojást fog a massza felvenni. Annyit dolgozzunk bele, hogy kissé terüljön, de legyen még tartása.
Habzsákba töltjük a tésztát és 12 halmot nyomunk a sütőpapíros tepsire (természetesen kisebb méretű fánkokat is készíthetünk).
200 C°-ra előmelegített, száraz légterű sütőben sütjük 30-35 percig, majd 160 C°-on résnyire nyitott sütőajtónál szárítjuk még 15 percig.
A tejszínt kemény habbá felverjük. A mascarponét kézi habverővel kikeverjük a porcukorral. A fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponéhoz. Az epret leturmixoljuk és végül azt is hozzáadjuk a fehér csokis-mascarponés alaphoz. Betesszük a hűtőbe kb 30 percre, majd tölthetjük is vele a fánkokat.
A fánkok tetejét levágjuk és megtöltjük először az epres krémmel, majd a habbal és végül rátesszük a tetejét. Porcukorral megszórjuk. Közé tehetünk 1-1 szelet epret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!☺️
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »