Fanta szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek kristálycukor
- 1 ek étolaj
- 1 sütőpor
- 2 ek kakaó
- 6 ek liszt
Töltelék:
- 0,5 kg turó
- 2 vaníliáscukor
- 20 dkg porcukor
- 18 dkg vaj
- 1 nagy citrom reszelt héja
Teteje:
- 7 dl szénsavas fanta üdítő
- 4-5 ek kristálycukor
- 2 csomag vanília puding
Elkészítése:
Piskóta:
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr cukrot és maszív habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és az olajat. Elkeverjük.
A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
Vajazott lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepszibe öntjük, és 190 fokon megsütjük.
Krém készítése:
A turót szitán áttörjük, vagy turmixoljuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjjal együtt a turóhoz, és jól kihabosítjuk.
A kihűlt piskótára kenjük a turókrémet.
Most elkészítjük a tetejét:
A vaníliapudingot a cukorral, kevés fantával simára keverjük, és a fantában megfőzzük. Még langyosan a turóra kenjük.
Fogyasztásig hűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »