Fanta szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek kristálycukor
- 1 ek étolaj
- 1 sütőpor
- 2 ek kakaó
- 6 ek liszt
Töltelék:
- 0,5 kg turó
- 2 vaníliáscukor
- 20 dkg porcukor
- 18 dkg vaj
- 1 nagy citrom reszelt héja
Teteje:
- 7 dl szénsavas fanta üdítő
- 4-5 ek kristálycukor
- 2 csomag vanília puding
Elkészítése:
Piskóta:
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr cukrot és maszív habot verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és az olajat. Elkeverjük.
A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.
Vajazott lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepszibe öntjük, és 190 fokon megsütjük.
Krém készítése:
A turót szitán áttörjük, vagy turmixoljuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjjal együtt a turóhoz, és jól kihabosítjuk.
A kihűlt piskótára kenjük a turókrémet.
Most elkészítjük a tetejét:
A vaníliapudingot a cukorral, kevés fantával simára keverjük, és a fantában megfőzzük. Még langyosan a turóra kenjük.
Fogyasztásig hűtjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »