Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas-almás pite recept

Fahéjas-almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*25 cm-es formához:
    A tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg margarin

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • 1 csapott evőkanál fahéj
    • 10 dkg barnacukor
    • 3 csapott evőkanál búzadara

    Elkészítése:

    A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.

    A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.

    A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje.

    Kinyújtjuk az egyik cipót téglalap alakúra és beletesszük a magas falú tepsibe. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket mielőtt a tepsiben lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk és így tesszük rá. Ezután kinyújtjuk a másik cipót és a töltelékre helyezzük, majd előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük ameddig szép aranybarna lesz a teteje.

    Kis lángon kb 20 perc a sütési idő. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá