Fahéjas-almás pite recept

Hozzávalók egy 20*25 cm-es formához:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg margarin
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 1 csapott evőkanál fahéj
- 10 dkg barnacukor
- 3 csapott evőkanál búzadara
Elkészítése:
A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje.
Kinyújtjuk az egyik cipót téglalap alakúra és beletesszük a magas falú tepsibe. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket mielőtt a tepsiben lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk és így tesszük rá. Ezután kinyújtjuk a másik cipót és a töltelékre helyezzük, majd előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük ameddig szép aranybarna lesz a teteje.
Kis lángon kb 20 perc a sütési idő. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »