Fahéjas-almás pite recept
Hozzávalók egy 20*25 cm-es formához:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg margarin
A töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 1 csapott evőkanál fahéj
- 10 dkg barnacukor
- 3 csapott evőkanál búzadara
Elkészítése:
A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje.
Kinyújtjuk az egyik cipót téglalap alakúra és beletesszük a magas falú tepsibe. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket mielőtt a tepsiben lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk és így tesszük rá. Ezután kinyújtjuk a másik cipót és a töltelékre helyezzük, majd előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük ameddig szép aranybarna lesz a teteje.
Kis lángon kb 20 perc a sütési idő. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









