Hozzávalók egy 20*25 cm-es formához:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tésztához a sütőporral összekavart liszthez hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ezeket összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a szobahőmérsékletű margarint. Ezekből közepesen lágy tésztát gyúrunk, amelyet pihenni hagyunk, ameddig elkészítjük a tölteléket.
A meghámozott almákat lereszeljük, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a búzadarát. Ezeket összedolgozzuk és sűrű szitába helyezzük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön.
A tésztát 2 cipóra osztjuk. Az egyik lesz az alja, a másik pedig a teteje.
Kinyújtjuk az egyik cipót téglalap alakúra és beletesszük a magas falú tepsibe. A felesleges széleket levágjuk. A lecsöpögtetett tölteléket mielőtt a tepsiben lévő tésztára tennénk, kinyomkodjuk és így tesszük rá. Ezután kinyújtjuk a másik cipót és a töltelékre helyezzük, majd előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük ameddig szép aranybarna lesz a teteje.
Kis lángon kb 20 perc a sütési idő. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.