Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ezerjó süti recept

Ezerjó süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg hideg vaj
    • 2 dl tejföl
    • 1 kk só
    • 1 ek citromlé

    A mákos töltelékhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg darált mák
    • 10 dkg porcukor
    • 1 üveg meggybefőtt(7 dl,mag nélkül)

    A túrós töltelékhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 30 dkg rögös tehéntúró
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg mazsola

    Az almás töltelékhez:

    • 6-8 db alma (körtével is lehet)
    • 1kk őrölt fahéj
    • 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint,almától függően)

    A lapok szórásához:

    • zsemlemorzsa

    Szükség van még egy 25×39 cm-es tepsire vagy 30×30 cm-es gáztepsire

    A tepsi kikenéséhez:

    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tepsit kivajazzuk, a tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a liszttől függően annyi tejföllel (nekem bevált a 2 dl), hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 egyforma cipóra osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra, nagyon vékonyra nyújtjuk.

    Az elsőt megszórjuk zsemlemorzsával. A tojást a cukorral krémesre keverjük, majd belekeverjük a mákot és rásimítjuk az első tésztalapra és a lecsepegtetett meggyet rászórjuk. Rátesszük a következő tésztalapot és morzsával megszórjuk.

    A túrótöltelék hozzávalóit kikeverjük, a lapra simítjuk és megszórjuk mazsolával. Rátesszük a következő tésztalapot.

    Az almát lereszeljük(én a sajt reszelőn végeztem), kissé kinyomkodjuk, cukorral és fahéjjal ízesítjük, majd a morzsás tésztalapra kanalazzuk és elsimítjuk. Befedjük az utolsó lappal.

    Egy nagy villával több helyen átszúrjuk,hogy a sütés közben keletkező gőz távozhasson a sütiből. A sütőt 200 fokra melegítjük, ezen a hőfokon bő 10 percig sütjük, majd 175 fokra csökkentjük és így kb 30 percig sütjük.

    Tepsiben hagyjuk kihűlni.
    Tálalás előtt porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
    Nagyon finom.
    A mákra más bogyós gyümölcsöt is tehetünk a meggy helyett.(szilva,szőlő stb)

    Tipp:

    Ezt a finom,fantasztikus süteményt a Vidék íze receptes újságból sütöttem.
    A novemberi számban jelent meg.
    Ez a réteges sütemény a zserbó vagy a flódni szabásmintáját követi.
    Jó hír azoknak,akik a diót nem szereti,a mákos tölteléket meggyel turbózva,a túrót mazsolával,majd a fahéjas alma követi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá