Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi raffaello csokis krémmel recept

Erdélyi raffaello csokis krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Fehér tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg kristálycukor
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • 2 evőkanál rétesliszt
    • fél csomag sütőpor
    • fél citrom leve

    Barna tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg kristálycukor
    • 15 dkg darált dió
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál rétesliszt
    • fél csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2o dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag csokis pudingpor
    • 10 dkg olvasztott csokoládé
    • 3 dl tej
    • 25 dkg margarin

    Díszítéshez:

    • 15 dkg olvasztott csokoládé
    • 2 ek kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Először a fehér tésztát készítjük el. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, majd a citromlevet is és óvatosan összekeverjük.

    Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb 15 perc alatt megsütjük a lapot.

    A barna tészta ugyanúgy készül, mint a fehér, csak a kókuszreszelék helyett a diót a kakaóval, liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a habbal elkeverjük és megsütjük.

    A krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel, csokoládéval simára keverjük és sűrű krémmé főzzük.

    Hagyjuk kihűlni, majd a margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.

    A krém 2/3-ad részét a kókuszos tésztára kenjük, majd erre rátesszük a barna tésztát és megkenjük a maradék krémmel.
    Az olvasztott csokoládéval bevonjuk.

    A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel.

    Hagyjuk állni a süteményt, hogy összeérjenek az ízek, hűtőszekrénybe helyezzük és másnap, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá