Erdélyi raffaello csokis krémmel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Erdélyi raffaello csokis krémmel

Hozzávalók:

Fehér tésztához:

  • 5 tojás fehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • fél csomag sütőpor
  • fél citrom leve

Barna tésztához:

  • 5 tojás fehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • fél csomag sütőpor

Krémhez:

  • 10 tojássárgája
  • 2o dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin

Díszítéshez:

  • 15 dkg olvasztott csokoládé
  • 2 ek kókuszreszelék

Elkészítése:

Először a fehér tésztát készítjük el. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, majd a citromlevet is és óvatosan összekeverjük.

Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a masszát beleöntjük, majd elsimítjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb 15 perc alatt megsütjük a lapot.

A barna tészta ugyanúgy készül, mint a fehér, csak a kókuszreszelék helyett a diót a kakaóval, liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a habbal elkeverjük és megsütjük.

A krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel, csokoládéval simára keverjük és sűrű krémmé főzzük.

Hagyjuk kihűlni, majd a margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.

A krém 2/3-ad részét a kókuszos tésztára kenjük, majd erre rátesszük a barna tésztát és megkenjük a maradék krémmel.
Az olvasztott csokoládéval bevonjuk.

A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel.

Hagyjuk állni a süteményt, hogy összeérjenek az ízek, hűtőszekrénybe helyezzük és másnap, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.