Epres tiramisu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone sajt
- 5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
- 60 dkg földieper
- 25-30 db babapiskóta
- 2-3 ek eperlekvár
- 1/2 citrom leve
Elkészítése:
Megmosom és megtisztítom az epret. 10 darabot félre teszek díszítéshez, a többit feldarabolom, felezem, negyedelem.
A mascarponét elkeverem porcukorral, vaníliás cukorral, hozzáadom a felvert tejszínhabot és a feldarabolt epret.
Óvatosan összeforgatom az egészet.
Egy mély tányérban elkeverem az eperlekvárt, citromlevet és 1-2 dl vizet, ebbe fogom mártogatni a piskótákat rövid ideig.
Egy mély üvegtálba lerakom a megmártott piskóták negyedét, ezt befedem a krém negyedével, és ezt addig ismétlem, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A piskóta sorokat váltakozva, egymásra merőlegesen teszem le, így a szeletelésnél, szebb formát mutat.
A tetejére krémet kenek és a félretett, felezett eperrel díszítem.
2-3 órára hűtőbe teszem, amíg a babapiskóta megereszkedik, ezután könnyen szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »