Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-ribizlis habos süti recept

Epres-ribizlis habos süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 30 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 10 dkg margarin
    • 1 citrom reszelt héja
    • 8 ek tej
    • csipet só
    • 80 dkg ribizli és eper vegyesen

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat 5 ek langyos vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a vaníliás cukrot és 20 dkg cukrot. A margarint felolvasztjuk és langyosan a sütőporos liszttel és a tejjel a tojásmasszához keverjük.

    A tésztát margarinnal kikent közepes tepsibe simítjuk, 200 fokon 15 percig sütjük.

    Közben a tojásfehérjékből a csipet sóval és a 20 dkg cukorral kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a leszemezett ribizlit és az apróra vágott epret. A süteményre kenjük és 150 fokon tovább sütjük 15-20 percig.

    A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

    Tipp:

    Készíthetjük bármilyen gyümölccsel a süteményt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá