Epres-ribizlis habos süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 40 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 8 ek tej
  • csipet só
  • 80 dkg ribizli és eper vegyesen

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat 5 ek langyos vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a vaníliás cukrot és 20 dkg cukrot. A margarint felolvasztjuk és langyosan a sütőporos liszttel és a tejjel a tojásmasszához keverjük.

A tésztát margarinnal kikent közepes tepsibe simítjuk, 200 fokon 15 percig sütjük.

Közben a tojásfehérjékből a csipet sóval és a 20 dkg cukorral kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a leszemezett ribizlit és az apróra vágott epret. A süteményre kenjük és 150 fokon tovább sütjük 15-20 percig.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

Tipp:

Készíthetjük bármilyen gyümölccsel a süteményt.