Epres pavlova recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Habcsóktortához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 ek cukor
- 1 vaníliás cukor vagy 2-3 csepp vaníliaaroma
- 1 kk ecet
- 1 kk citromlé
- 1 ek étkezési keményítő
Krémhez:
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 10 dkg vaj
- sok-sok eper
Elkészítése:
A fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. Beleszórjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk az ecetet, a vaníliakivonatot és addig verjük, amíg a cukor elolvad, illetve szép fényes, kemény habot nem kapunk. A keményítőt a hab tetejére szitáljuk és lazán összeforgatjuk.
A masszát a sütőpapírral bélelt tepsi közepére, kb 20-25 cm kör alapra halmozzuk, elsimítjuk, az oldalát kicsit felmagasítjuk, úgy, hogy közepén egy kis mélyedés legyen.
Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és azonnal visszakapcsolunk 140 fokra, majd pedig másfél órán át szárítjuk-szikkasztjuk.
Kikapcsolt, résnyire kitámasztott ajtajú sütőbe hagyjuk teljesen kihűlni (2-3 óra). Sütés közben megnő, majd összeesik a torta, nem kell megijedni, ez természetes!
A pudingporból, tejből pudingot főzünk, majd kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a pudinghoz keverjük.
Az epret feldaraboljuk. A habcsóktorta közepére halmozzuk a vaníliakrémet, arra az epret és azonnal tálaljuk.
Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
A tortánknak ropogós a külseje és pillecukorszerű, puha a belseje. Az eredeti pavlova torta tetején jó sok tejszínhab van, de mi nem nagyon kedveljük, annál inkább a főzött krémeket, viszont arra ügyeljünk, hogy a krém gyorsan eláztatja a tortánkat, tehát nincs mese, fel kell falni azonnal!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »