Epres mascarponés krémes recept

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tespibe:
Piskótához:
- 8 evőkanál finomliszt
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 3 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg margarin
- 6 evőkanál cukor
Összeállításhoz:
- 50 dkg eper
Elkészítése:
A sütőt melegítük elő 200 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukrokkal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőport és kanalanként lisztet. Hogy a tészta lágyabb legyen, adjunk hozzá 2 evőkanál vizet is és keverjük el alaposan.
A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd forgassuk bele két-három részletben a cukros masszába, majd öntsük sütőpapírozott tepsibe éssimítsuk el.
Amikor a tepsit betesszük, rögtön vegyük vissza a hőmérsékletet 160 fokra. Ha van rá lehetőség,akkor hőlégkeveréses sütőt használjunk.
Kb 20-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és függőlegesen vágjuk ketté (vagyis félbe vágjuk a tésztát).
A pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk. Ekkor tegyük bele a kikevert pudingport és 4 evőkanál cukrot. A pudingot gyakori keverés mellett megfőzzük, majd ha kész, belekeverjük a margarint és félretesszük hűlni. Ha kihűlt, eldolgozzuk a mascarponével és a többi cukorral.
A habtejszínt felverjük és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.
Összeállítás:
Az epret megmossuk és egy részét tetszőlegesen feldaraboljuk (ez lesz a sütemény belsejében). Aásik részét pedig vékony szeletekre vágjuk (ez lesz a sütemény tetején).
Összeállítjuk a süteményt. A ketté vágott piskóta egyik lapját vastagon kenjük meg a krém egy részével és egyenletesen elosztva megpakoljuk a vágott eperrel. A másik piskótaréteggel befedjük, majd azt is megkenjük a többi krémmel és minden oldalát is. A tetejét feldíszítjük eperszeletekkel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »