Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres mascarponés krémes recept

Epres mascarponés krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*35 cm-es tespibe:

    Piskótához:

    • 8 evőkanál finomliszt
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 evőkanál cukor
    • csipet só
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Krémhez:

    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 3,5 dl tej
    • 3 dl habtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 5 dkg margarin
    • 6 evőkanál cukor

    Összeállításhoz:

    • 50 dkg eper

    Elkészítése:

    A sütőt melegítük elő 200 fokra.

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukrokkal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőport és kanalanként lisztet. Hogy a tészta lágyabb legyen, adjunk hozzá 2 evőkanál vizet is és keverjük el alaposan.

    A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd forgassuk bele két-három részletben a cukros masszába, majd öntsük sütőpapírozott tepsibe éssimítsuk el.

    Amikor a tepsit betesszük, rögtön vegyük vissza a hőmérsékletet 160 fokra. Ha van rá lehetőség,akkor hőlégkeveréses sütőt használjunk.

    Kb 20-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    Ezután egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és függőlegesen vágjuk ketté (vagyis félbe vágjuk a tésztát).

    A pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk. Ekkor tegyük bele a kikevert pudingport és 4 evőkanál cukrot. A pudingot gyakori keverés mellett megfőzzük, majd ha kész, belekeverjük a margarint és félretesszük hűlni. Ha kihűlt, eldolgozzuk a mascarponével és a többi cukorral.

    A habtejszínt felverjük és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.

    Összeállítás:

    Az epret megmossuk és egy részét tetszőlegesen feldaraboljuk (ez lesz a sütemény belsejében). Aásik részét pedig vékony szeletekre vágjuk (ez lesz a sütemény tetején).

    Összeállítjuk a süteményt. A ketté vágott piskóta egyik lapját vastagon kenjük meg a krém egy részével és egyenletesen elosztva megpakoljuk a vágott eperrel. A másik piskótaréteggel befedjük, majd azt is megkenjük a többi krémmel és minden oldalát is. A tetejét feldíszítjük eperszeletekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá