Epres mascarponés krémes recept

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tespibe:
Piskótához:
- 8 evőkanál finomliszt
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- 3 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg margarin
- 6 evőkanál cukor
Összeállításhoz:
- 50 dkg eper
Elkészítése:
A sütőt melegítük elő 200 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukrokkal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőport és kanalanként lisztet. Hogy a tészta lágyabb legyen, adjunk hozzá 2 evőkanál vizet is és keverjük el alaposan.
A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd forgassuk bele két-három részletben a cukros masszába, majd öntsük sütőpapírozott tepsibe éssimítsuk el.
Amikor a tepsit betesszük, rögtön vegyük vissza a hőmérsékletet 160 fokra. Ha van rá lehetőség,akkor hőlégkeveréses sütőt használjunk.
Kb 20-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és függőlegesen vágjuk ketté (vagyis félbe vágjuk a tésztát).
A pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk. Ekkor tegyük bele a kikevert pudingport és 4 evőkanál cukrot. A pudingot gyakori keverés mellett megfőzzük, majd ha kész, belekeverjük a margarint és félretesszük hűlni. Ha kihűlt, eldolgozzuk a mascarponével és a többi cukorral.
A habtejszínt felverjük és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.
Összeállítás:
Az epret megmossuk és egy részét tetszőlegesen feldaraboljuk (ez lesz a sütemény belsejében). Aásik részét pedig vékony szeletekre vágjuk (ez lesz a sütemény tetején).
Összeállítjuk a süteményt. A ketté vágott piskóta egyik lapját vastagon kenjük meg a krém egy részével és egyenletesen elosztva megpakoljuk a vágott eperrel. A másik piskótaréteggel befedjük, majd azt is megkenjük a többi krémmel és minden oldalát is. A tetejét feldíszítjük eperszeletekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »