Epres mascarponés krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres mascarponés krémes

Hozzávalók egy 25*35 cm-es tespibe:

Piskótához:

  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémhez:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg margarin
  • 6 evőkanál cukor

Összeállításhoz:

  • 50 dkg eper

Elkészítése:

A sütőt melegítük elő 200 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukrokkal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőport és kanalanként lisztet. Hogy a tészta lágyabb legyen, adjunk hozzá 2 evőkanál vizet is és keverjük el alaposan.

A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd forgassuk bele két-három részletben a cukros masszába, majd öntsük sütőpapírozott tepsibe éssimítsuk el.

Amikor a tepsit betesszük, rögtön vegyük vissza a hőmérsékletet 160 fokra. Ha van rá lehetőség,akkor hőlégkeveréses sütőt használjunk.

Kb 20-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezután egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és függőlegesen vágjuk ketté (vagyis félbe vágjuk a tésztát).

A pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk. Ekkor tegyük bele a kikevert pudingport és 4 evőkanál cukrot. A pudingot gyakori keverés mellett megfőzzük, majd ha kész, belekeverjük a margarint és félretesszük hűlni. Ha kihűlt, eldolgozzuk a mascarponével és a többi cukorral.

A habtejszínt felverjük és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.

Összeállítás:

Az epret megmossuk és egy részét tetszőlegesen feldaraboljuk (ez lesz a sütemény belsejében). Aásik részét pedig vékony szeletekre vágjuk (ez lesz a sütemény tetején).

Összeállítjuk a süteményt. A ketté vágott piskóta egyik lapját vastagon kenjük meg a krém egy részével és egyenletesen elosztva megpakoljuk a vágott eperrel. A másik piskótaréteggel befedjük, majd azt is megkenjük a többi krémmel és minden oldalát is. A tetejét feldíszítjük eperszeletekkel.