Epres-habos szelet recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek porcukor
- 8 ek finomliszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 3 cs szamóca ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- cukor ízlés szerint
- 1 kg eper
Tetejére:
- félbevágott eperszemek kb 30 db
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tésztának valókból sütöttem egy piskótát a szokásos módon egy 35*30 cm-es tepsiben.
A pudingporokat a tejben megfőztem jó keményre, cukroztam és hagytam hűlni. A vajat és a cukrot habosra kevertem és hozzákevertem a már kihűlt pudinghoz.
15 egész szamóca kivételével a többit botmixerrel pépesítettem és azt is a krémhez adtam.
A kihűlt piskótalapra rákentem a krémet egyenletesen.
A tejszínt kemény habbá vertem és rákentem a krém tetejére.
Kicsit betettem a hűtőbe, hogy a kevert krém visszadermedjen, majd szeleteltem. 30 db szép szelet lett.
Minden szelet tetejére lecsöpögtetett fél szamócát tettem díszítésként.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »