Epres-habos szelet recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 ek porcukor
- 8 ek finomliszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 3 cs szamóca ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- cukor ízlés szerint
- 1 kg eper
Tetejére:
- félbevágott eperszemek kb 30 db
- 5 dl habtejszín
Elkészítése:
A tésztának valókból sütöttem egy piskótát a szokásos módon egy 35*30 cm-es tepsiben.
A pudingporokat a tejben megfőztem jó keményre, cukroztam és hagytam hűlni. A vajat és a cukrot habosra kevertem és hozzákevertem a már kihűlt pudinghoz.
15 egész szamóca kivételével a többit botmixerrel pépesítettem és azt is a krémhez adtam.
A kihűlt piskótalapra rákentem a krémet egyenletesen.
A tejszínt kemény habbá vertem és rákentem a krém tetejére.
Kicsit betettem a hűtőbe, hogy a kevert krém visszadermedjen, majd szeleteltem. 30 db szép szelet lett.
Minden szelet tetejére lecsöpögtetett fél szamócát tettem díszítésként.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









