Eperkrémes–kakaós rolád recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 kk sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 csg epres pudingpor
- 15 dkg eper aprítva
- 10 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 3 szem eper
- ostya levelek
Elkészítése:
A piskótához a lisztet, kakaóport és a sütőport összeszitáljuk.
Az egész tojásokat a cukorral 7 perc alatt géppel habosra keverjük. A szárazanyagokat egy fakanállal apránként hozzáforgatjuk a cukros-tojásos habhoz.
Egy 30*34 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, majd a tésztát belesimítjuk és 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Egy nagyobb, tiszta konyharuhát porcukorral megszórunk. A tésztáról a papírt lehúzzuk, majd forrón a konyharuhával feltekerjük és így hagyjuk, a ruhában kihűlni.
A pudingot a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük, ezután a vajjal habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a kettőt összekeverjük, jól kihabosítjuk.
A piskótát kibontjuk a konyharuhából.
A krémet rákenjük, egy keveset hagyunk a tekercs külsejére is. A megmosott, víztől lecsepegtetett apróbbra vágott eper darabokat a krémre szórjuk, majd szépen feltekerjük.
A félretett krémmel bevonjuk a külsejét is. Eperszeletekkel díszítjük. Olvasztott csokoládéval lespricceljük.
Jó pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és utána tetszőleges szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tepsi méret: 30*34 cm