Eperkrémes–kakaós rolád recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 kk sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 csg epres pudingpor
- 15 dkg eper aprítva
- 10 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 3 szem eper
- ostya levelek
Elkészítése:
A piskótához a lisztet, kakaóport és a sütőport összeszitáljuk.
Az egész tojásokat a cukorral 7 perc alatt géppel habosra keverjük. A szárazanyagokat egy fakanállal apránként hozzáforgatjuk a cukros-tojásos habhoz.
Egy 30*34 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, majd a tésztát belesimítjuk és 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Egy nagyobb, tiszta konyharuhát porcukorral megszórunk. A tésztáról a papírt lehúzzuk, majd forrón a konyharuhával feltekerjük és így hagyjuk, a ruhában kihűlni.
A pudingot a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük, ezután a vajjal habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a kettőt összekeverjük, jól kihabosítjuk.
A piskótát kibontjuk a konyharuhából.
A krémet rákenjük, egy keveset hagyunk a tekercs külsejére is. A megmosott, víztől lecsepegtetett apróbbra vágott eper darabokat a krémre szórjuk, majd szépen feltekerjük.
A félretett krémmel bevonjuk a külsejét is. Eperszeletekkel díszítjük. Olvasztott csokoládéval lespricceljük.
Jó pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és utána tetszőleges szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tepsi méret: 30*34 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »