Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperkrémes–kakaós rolád recept

Eperkrémes–kakaós rolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 5 ek liszt
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 kk sütőpor

    Krémhez:

    • 3 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 1 csg epres pudingpor
    • 15 dkg eper aprítva
    • 10 dkg vaj
    • 2 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • 3 szem eper
    • ostya levelek

    Elkészítése:

    A piskótához a lisztet, kakaóport és a sütőport összeszitáljuk.

    Az egész tojásokat a cukorral 7 perc alatt géppel habosra keverjük. A szárazanyagokat egy fakanállal apránként hozzáforgatjuk a cukros-tojásos habhoz.

    Egy 30*34 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, majd a tésztát belesimítjuk és 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

    Egy nagyobb, tiszta konyharuhát porcukorral megszórunk. A tésztáról a papírt lehúzzuk, majd forrón a konyharuhával feltekerjük és így hagyjuk, a ruhában kihűlni.

    A pudingot a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük, ezután a vajjal habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a kettőt összekeverjük, jól kihabosítjuk.

    A piskótát kibontjuk a konyharuhából.

    A krémet rákenjük, egy keveset hagyunk a tekercs külsejére is. A megmosott, víztől lecsepegtetett apróbbra vágott eper darabokat a krémre szórjuk, majd szépen feltekerjük.

    A félretett krémmel bevonjuk a külsejét is. Eperszeletekkel díszítjük. Olvasztott csokoládéval lespricceljük.

    Jó pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és utána tetszőleges szeletekre vágjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tepsi méret: 30*34 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá