Eperkrémes–kakaós rolád recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 5 ek liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 kk sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 csg epres pudingpor
- 15 dkg eper aprítva
- 10 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 3 szem eper
- ostya levelek
Elkészítése:
A piskótához a lisztet, kakaóport és a sütőport összeszitáljuk.
Az egész tojásokat a cukorral 7 perc alatt géppel habosra keverjük. A szárazanyagokat egy fakanállal apránként hozzáforgatjuk a cukros-tojásos habhoz.
Egy 30*34 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, majd a tésztát belesimítjuk és 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Egy nagyobb, tiszta konyharuhát porcukorral megszórunk. A tésztáról a papírt lehúzzuk, majd forrón a konyharuhával feltekerjük és így hagyjuk, a ruhában kihűlni.
A pudingot a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük, ezután a vajjal habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a kettőt összekeverjük, jól kihabosítjuk.
A piskótát kibontjuk a konyharuhából.
A krémet rákenjük, egy keveset hagyunk a tekercs külsejére is. A megmosott, víztől lecsepegtetett apróbbra vágott eper darabokat a krémre szórjuk, majd szépen feltekerjük.
A félretett krémmel bevonjuk a külsejét is. Eperszeletekkel díszítjük. Olvasztott csokoládéval lespricceljük.
Jó pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és utána tetszőleges szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tepsi méret: 30*34 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »