Eperkrémes–kakaós rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 5 ek liszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 kk sütőpor

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 csg epres pudingpor
  • 15 dkg eper aprítva
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 3 szem eper
  • ostya levelek

Elkészítése:

A piskótához a lisztet, kakaóport és a sütőport összeszitáljuk.

Az egész tojásokat a cukorral 7 perc alatt géppel habosra keverjük. A szárazanyagokat egy fakanállal apránként hozzáforgatjuk a cukros-tojásos habhoz.

Egy 30*34 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, majd a tésztát belesimítjuk és 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Egy nagyobb, tiszta konyharuhát porcukorral megszórunk. A tésztáról a papírt lehúzzuk, majd forrón a konyharuhával feltekerjük és így hagyjuk, a ruhában kihűlni.

A pudingot a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük, ezután a vajjal habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a kettőt összekeverjük, jól kihabosítjuk.

A piskótát kibontjuk a konyharuhából.

A krémet rákenjük, egy keveset hagyunk a tekercs külsejére is. A megmosott, víztől lecsepegtetett apróbbra vágott eper darabokat a krémre szórjuk, majd szépen feltekerjük.

A félretett krémmel bevonjuk a külsejét is. Eperszeletekkel díszítjük. Olvasztott csokoládéval lespricceljük.

Jó pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és utána tetszőleges szeletekre vágjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tepsi méret: 30*34 cm