Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A piskótához a lisztet, kakaóport és a sütőport összeszitáljuk.
Az egész tojásokat a cukorral 7 perc alatt géppel habosra keverjük. A szárazanyagokat egy fakanállal apránként hozzáforgatjuk a cukros-tojásos habhoz.
Egy 30*34 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, majd a tésztát belesimítjuk és 200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Egy nagyobb, tiszta konyharuhát porcukorral megszórunk. A tésztáról a papírt lehúzzuk, majd forrón a konyharuhával feltekerjük és így hagyjuk, a ruhában kihűlni.
A pudingot a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük, ezután a vajjal habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a kettőt összekeverjük, jól kihabosítjuk.
A piskótát kibontjuk a konyharuhából.
A krémet rákenjük, egy keveset hagyunk a tekercs külsejére is. A megmosott, víztől lecsepegtetett apróbbra vágott eper darabokat a krémre szórjuk, majd szépen feltekerjük.
A félretett krémmel bevonjuk a külsejét is. Eperszeletekkel díszítjük. Olvasztott csokoládéval lespricceljük.
Jó pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és utána tetszőleges szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tepsi méret: 30*34 cm