Eperhabos csokoládés szelet recept

Hozzávalók:
- 14 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 2 kk sütőpor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek hideg víz
- 1 csipet só
- 14 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg eper
- 10 gr zselatin
- 2 dl natúr joghurt
A mázhoz:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 ek eperlé
Elkészítése:
A piskóta elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük 10 -12 perc alatt elektromos habverővel. A vizet hozzáadva tovább verjük, majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
A tepsit (30×34 cm)sütőpapírral béleljük, a tészta masszát ráöntjük, elsimítjuk és 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a krémet:
Az epret botmixerrel pürésítjük. Az átszűrt levéből félre teszünk 1 evőkanállal a mázhoz.
1 dl eperlében feloldjuk a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral.
Hozzáadjuk az összeturmixolt epret, a joghurtot és a feloldott zselatint, majd a hűtőben hagyjuk dermedni.
Összeállítás:
A kihűlt tésztalapot 3 részre vágjuk, majd a krémmel beltöltjük, úgy, hogy az oldalára is kenünk.
A máz elkészítése:
A máz hozzávalóit kikeverjük és a tészta tetejére kenjük.
Hűtőbe tesszük egy pár órára, majd szeleteljük.
Tipp:
10 nagy szelet lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »