Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Emeletes diós sütemény recept

Emeletes diós sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Az első réteghez:

    • 1 csipet só
    • fél csomag sütőpor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 20 dkg finomliszt
    • 2 ek tejföl

    A második réteghez:

    • 5 – 6 ek házi baracklekvár
    • 20 dkg darált dió
    • 1 dl tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg porcukor
    • 1 kezeletlen citrom reszelt héja

    A harmadik réteghez:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál liszt
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 kk sütőpor

    Elkészítése:

    Az első réteg elkészítése:

    A a vajat hozzámorzsoljuk a liszthez, majd összegyúrjuk az első réteg többi hozzávalójával. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőpapírral fedett tepsit.

    A második réteg:

    A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.

    A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket.

    A harmadik réteg:

    A felső réteg egy piskóta lesz: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a sütőporos lisztet.

    Ráöntjük a diós réteg tetejére.

    170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük. (kb 30 perc)

    Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá