Emeletes diós sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Az első réteghez:

  • 1 csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 ek tejföl

A második réteghez:

  • 5 – 6 ek házi baracklekvár
  • 20 dkg darált dió
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja

A harmadik réteghez:

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kk sütőpor

Elkészítése:

Az első réteg elkészítése:

A a vajat hozzámorzsoljuk a liszthez, majd összegyúrjuk az első réteg többi hozzávalójával. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőpapírral fedett tepsit.

A második réteg:

A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.

A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket.

A harmadik réteg:

A felső réteg egy piskóta lesz: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a sütőporos lisztet.

Ráöntjük a diós réteg tetejére.

170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük. (kb 30 perc)

Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.