Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű citromos szelet recept

Egyszerű citromos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 1 nagy csipet só
    • 10 dkg porcukor
    • 0,5 kezeletlen citrom reszelt héja
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg margarin
    • 2 púpos ek tejföl

    Krémhez:

    • 3 púpos ek liszt
    • 3 dl tej
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral, hozzáadjuk a tojást, margarint, reszelt citrom héját, és annyi tejfölt, hogy nyújtható tésztát kapjunk.

    Három egyenlő részre osztjuk. Ezeket sütőpapíron egyenként 20*30 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk, és közepes tepsi hátára emeljük.

    Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 7-8 perc alatt megsütjük.

    Hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és mérsékelt lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük, és hozzáadjuk az előzőleg elkevert porcukor-margarin- citromlé, és héj keveréket.

    Az egyik lapot lefektetjük, majd rásimítjuk a krém felét, ráhelyezzük a középső lapot, majd megkenjük a maradék krémmel és befedjük a harmadik lappal.

    Lefedve legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy a tészta szépen megpuhuljon.

    Másnap egy éles késsel felszeleteljük, majd porcukorral vékonyan megszórva kínáljuk.

    Tipp:

    Ez egy olyan süti, amit már régen szerettem volna elkészíteni, mert nagy citromrajongó vagyok. Picit halogattam, mert ezek a nyújtott lapos sütik nem éppen a szívem csücskei, de aztán rávettem magamat, és nem is volt olyan szörnyű.
    A tésztával könnyű volt bánni, nem ragadt, és szépen megemelkedett sütés közben. A krémtől pedig kellemesen citromos süti lett a végeredmény. Alig vártam, hogy megpuhuljon, és végre lehessen kóstolni. Érdemes volt vele dolgozni, biztosra veszem, hogy máskor is asztalra kerül majd.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá