Hozzávalók:
A tésztához:
Krémhez:
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral, hozzáadjuk a tojást, margarint, reszelt citrom héját, és annyi tejfölt, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Három egyenlő részre osztjuk. Ezeket sütőpapíron egyenként 20*30 cm nagyságú téglalapra nyújtjuk, és közepes tepsi hátára emeljük.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 7-8 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és mérsékelt lángon, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük, és hozzáadjuk az előzőleg elkevert porcukor-margarin- citromlé, és héj keveréket.
Az egyik lapot lefektetjük, majd rásimítjuk a krém felét, ráhelyezzük a középső lapot, majd megkenjük a maradék krémmel és befedjük a harmadik lappal.
Lefedve legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy a tészta szépen megpuhuljon.
Másnap egy éles késsel felszeleteljük, majd porcukorral vékonyan megszórva kínáljuk.
Ez egy olyan süti, amit már régen szerettem volna elkészíteni, mert nagy citromrajongó vagyok. Picit halogattam, mert ezek a nyújtott lapos sütik nem éppen a szívem csücskei, de aztán rávettem magamat, és nem is volt olyan szörnyű.
A tésztával könnyű volt bánni, nem ragadt, és szépen megemelkedett sütés közben. A krémtől pedig kellemesen citromos süti lett a végeredmény. Alig vártam, hogy megpuhuljon, és végre lehessen kóstolni. Érdemes volt vele dolgozni, biztosra veszem, hogy máskor is asztalra kerül majd.