Duplán gesztenyés szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 15*25 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- 1 kávéskanál rum illetve vaníliaaroma
- 150 g gesztenyemassza
- 50 g olvasztott étcsokoládé
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
- csipet só
Krém:
- 350 g gesztenyemassza
- 150 g puha vaj
- 150 g porcukor
- 1 üvegcse rumaroma
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10 perc alatt alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a rum és vaníliaaromát, belemorzsoljuk a gesztenyét, hozzáadjuk a csokit és összedolgozzuk. Habverővel óvatosan beledolgozzuk a kakaóport, lisztet és a sütőport.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és kb 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
A krémhez a gesztenyét, vajat és a rumaromát alaposan kihabosítjuk. A tejszínt majdnem keményre felverjük, majd a gesztenyés keveréket hozzáadva keményre verjük az egészet.
A lapot kettévágjuk, majd a krém kb 2/3-ad részét beletöltjük. Rátesszük a másik lapot, rákenjük a maradék krémet. Ízlés szerint húzhatunk bele hullámokat. Kb 1 órára hűvös helyre tesszük dermedni.
Tálalás előtt a tetejét megszórhatjuk kakaóporral.