Duplán gesztenyés őzgerinc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 31,5*5,8cm*12,9 cm-es formához:
Tésztához:
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek porcukor
- 6 ek liszt
- késhegynyi sütőpor
Krémhez:
- 1 cs csokis pudingpor
- 3,5 dl tej
- 2 cs gesztenyemassza (50 dkg)
- 3 ek porcukor
- rumaroma (kb fél üvegcse vagy ízlés szerint)
Tetejére:
- 2-2,5 habtejszín
- csokiforgács
Elkészítése:
Tészta:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk.
A lisztbe belekeverjük a sütőport.
Az egész tojásokat egy tálba ütjük, csipet sót adunk hozzá és elkezdjük felverni. Közben hozzáadjuk a porcukrot és az egészet addig keverjük (kb 10 percig), amíg a hab ki nem fehéredik és a térfogata meg nem nő.
Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a habverő legalacsonyabb fokozatán csomómentesre keverjük a masszát rövid idő alatt.
A kész piskóta masszát egyenletesen a tepsire simítjuk, majd 10 perc alatt megsütjük. Nem kell félni, ennyi idő alatt bőven megsül és nem fog törni formázáskor!
Kihűtjük, majd a papírt lehúzzuk róla.
Krém:
A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és sűrűre felfőzzük, majd többször átkeverve langyosra hűtjük. Hozzáadjuk az egyik csomag gesztenyét, a porcukrot és a rumot, majd az egészet jól elkeverjük.
A másik gesztenyét elosztjuk. Két hengert formázunk belőle, amik olyan hosszúak, mint a formánk.
Összeállítás:
A piskótából két lapot vágunk. Az egyik kisebb lesz, ez lesz az alja. Ehhez forsítsuk a formát a lapra és vágjuk börbe. A maradék piskótát próbáljuk bele a formába, késsel jelöljük meg, majd vágjuk méretre. A leeső részeket megehetjük vagy eltehetjük olyan sütikhez, amikhez fel tudjuk használni (pl puncsszelet).
A formát folpackkal kibéleljük és beletesszük a nagyobb lapot. Megkenjük a krém felével és ráfektetjük a két gesztenyés rudat, majd elkenjük rajta a maradék krémet.
Ráhajtjuk a lelógó folpack részeket és másnapig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.
Másnap kifordítjuk a formábaól, lehúzzuk róla a folpackot. A tejszínt keményre felverjük, elkenjük a a sütin és megszórjuk csokiforgáccsal.
Szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









