Duplán gesztenyés őzgerinc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 31,5*5,8cm*12,9 cm-es formához:
Tésztához:
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek porcukor
- 6 ek liszt
- késhegynyi sütőpor
Krémhez:
- 1 cs csokis pudingpor
- 3,5 dl tej
- 2 cs gesztenyemassza (50 dkg)
- 3 ek porcukor
- rumaroma (kb fél üvegcse vagy ízlés szerint)
Tetejére:
- 2-2,5 habtejszín
- csokiforgács
Elkészítése:
Tészta:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk.
A lisztbe belekeverjük a sütőport.
Az egész tojásokat egy tálba ütjük, csipet sót adunk hozzá és elkezdjük felverni. Közben hozzáadjuk a porcukrot és az egészet addig keverjük (kb 10 percig), amíg a hab ki nem fehéredik és a térfogata meg nem nő.
Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a habverő legalacsonyabb fokozatán csomómentesre keverjük a masszát rövid idő alatt.
A kész piskóta masszát egyenletesen a tepsire simítjuk, majd 10 perc alatt megsütjük. Nem kell félni, ennyi idő alatt bőven megsül és nem fog törni formázáskor!
Kihűtjük, majd a papírt lehúzzuk róla.
Krém:
A tejben csomómentesre keverjük a pudingport és sűrűre felfőzzük, majd többször átkeverve langyosra hűtjük. Hozzáadjuk az egyik csomag gesztenyét, a porcukrot és a rumot, majd az egészet jól elkeverjük.
A másik gesztenyét elosztjuk. Két hengert formázunk belőle, amik olyan hosszúak, mint a formánk.
Összeállítás:
A piskótából két lapot vágunk. Az egyik kisebb lesz, ez lesz az alja. Ehhez forsítsuk a formát a lapra és vágjuk börbe. A maradék piskótát próbáljuk bele a formába, késsel jelöljük meg, majd vágjuk méretre. A leeső részeket megehetjük vagy eltehetjük olyan sütikhez, amikhez fel tudjuk használni (pl puncsszelet).
A formát folpackkal kibéleljük és beletesszük a nagyobb lapot. Megkenjük a krém felével és ráfektetjük a két gesztenyés rudat, majd elkenjük rajta a maradék krémet.
Ráhajtjuk a lelógó folpack részeket és másnapig hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük.
Másnap kifordítjuk a formábaól, lehúzzuk róla a folpackot. A tejszínt keményre felverjük, elkenjük a a sütin és megszórjuk csokiforgáccsal.
Szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »